Het verhaal achter het Appel Havermout Eiwit Koeken recept?
Toen ik, 1,5 jaar geleden, voor het eerst opzoek ging naar “recepten om zelf eiwit repen te maken” ontdekte ik een recept op Bodybuilding.nl die mij direct erg aansprak. Ik maakte het recept direct die dag, in die week die er volgde nogmaals, en vervolgens in de maanden die volgende, nog talloze malen.
Ondanks dat ik het basis recept nog steeds erg goed vind. Ben ik in de afgelopen 1,5 jaar het recept langzaam aan gaan aanpassen aan mijn (op dat moment) actuele voedingsbehoefte en/of de periode van het jaar (en heel af en toe laat ik mij beïnvloeden door de Whey die ik op wil/moet maken).
In de vroege zomer eet ik deze koeken als voorbeeld erg graag met blauwe bessen en bossbessen Whey – Iets verder in de zomer (in een tropische stemming) maak(te) ik de koeken vaak met Kokos eiwitpoeder en kokosrasp.
Tijdens de herfst en wintermaanden eet ik deze havermout eiwit koeken het liefst met appel en rozijnen. De kerstdagen mogen dan wel weer voorbij zijn, de winter is dat nog een (even volhouden) lang niet, waardoor dit recept voor mij nog een tijdje ‘actueel’ zal zijn.
Wanneer ik de Appel Havermout Eiwit Koeken eet?
De appel havermout eiwit koeken zijn (net als het recept) heel erg breed bruikbaar. Ikzelf gebruik het recept onder anderen voor;
- Zoals nu voor gedeeld door 12 als 1 eiwit reep
- Gedeeld door 10 als eiwit koek bij de lunch
- Gedeeld door 6 als 6 keer één ontbijt
Doordat dit havermout eiwitkoeken recept zo flexibel is kan het aan alle kanten worden aangepast.
Een schep whey erbij voor meer eiwit, het ei vervangen voor alleen eiwit, amandel melk in plaats van magere melk, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik heb zelf ontelbaar veel variaties gemaakt, waarvan ik tot nu toe kan zeggen dat deze allemaal goed hebben gesmaakt.
Dit appel havermout eiwit koeken recept blijft (uit alle variaties) vooralsnog mijn favoriet.
Hi, binnen hoeveel tijd moet ik het eten na bakken? En hoe moet ik t bewaren? Kan ik t ook invriezen? Alvast bedankt voor je reactie. Het zit nu in de oven en ben erg benieuwd naar t resultaat!
Het is even geleden dat ik dit recept zelf heb gemaakt (al heb ik er nu zelf ook direct weer trek in gekregen 🙂 ) dus ik moest even terug denken.
Nadat de ‘koek’ is afgekoeld snijd ik hem altijd direct in plakken en doe de plakken waarvan ik denk dat ik ze binnen 24 uur op eet in vershoudfolie (of een bakje) en vervolgens in de koelkast. Alle andere plakken verdeelde ik per 2 in diepvries zakjes en vervolgens in de vriezer.
Als ik het goed heb onthouden zouden de plakken 2 tot 3 maanden in de vriezer goed moeten blijven. Ikzelf vind een maand meestal wel de max – maar dat kan ook komen doordat het meestal al voor die tijd op was :-).